søndag 26. oktober 2008

Læring er ikke lenger det viktigste :(

Jeg synes det er veldig synd at politikerne kjedeliggjør skoledagen for alle de elevene som blir påvirket av M-tid-systemet. Det virker som at målet er innføre et visst antall nye regler pr år, og som vanlig går det utover de som er Norges framtid, nemlig elevene.
- Mattetimen fra første skoledag skal tas igjen onsdag 8. time.
Åja, jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis jeg ikke møtte opp i den timen. Resultatet hadde vel vært anmerkning, nedsatt karakter og stryk til eksamen!


Dette umotiverende systemet fører også til at alle lyspunktene i skoleåret dessverre forsvinner. Det er nå slutt på teaterturer og ekskursjoner som følge av politikernes bestemmelser. I mediefaget skulle jeg virkelig ønske at vi kunne dratt til NRK i Oslo for å se hvordan de virkelig arbeider, men det er jo som sagt ikke læringen som teller, men fraværet.

Det er så synd at vi elever ikke har mulighet til å påvirke de høyere makter som var så heldige at de slapp å gå på den skolen de selv har laget. De tror de har rett, men er det ikke rart at politkerne ikke greier å sette kunnskapsmålingene og systemet i sammenheng? Jeg mener, Norge har omtrent verdens dårligste resultater i skolen, men allikevel driver de å herjer og innfører nye regler som forverrer hele situasjonen!

Jaja, noe NRK-tur blir det nok ikke, men kanskje vi kan få et kart hver som viser i hvilken bygning nyhetene og været blir tatt opp? Det hadde jo vært fint, inntrykket av studio og innspillingene kunne ikke ha blitt bedre! Dette er det jeg kaller kvalitet i skolen ja, Bård Vegard Solhjell (kunnskapsminister)!!!!

mandag 20. oktober 2008

Sammensatte tekster

Hva er en sammensatt tekst?
Sammensatte tekster innebærer rett og slett at vi har flere tekster i form av bilde, lyd, animasjon, video og skrift som er satt sammen. En tekst i denne sammenhengen er altså ikke bare skriftlig tekst, men bilde, lyd, video osv. En tekst er noe som forteller og gir et budskap til mottakeren, uansett i hvilken form den blir gitt i. Internett er et eksempel på en sammensatt tekst. Her er et eksempel på en nettavis: http://www.vg.no/